Maattabellen

Onze halsbanden en tuigjes zijn te bestellen in de maten XS, S, M en L. Iedere hond heeft zijn of haar eigen pasvorm. Om de beste maat voor jouw hond te kiezen, beschrijven wij hieronder de benodigde informatie met maattabellen. Wanneer je twijfelt over een maat, kan je altijd mailen naar [email protected]

Verstelbare halsbanden en tuigjes       

Tuigjes

De tabel onder de afbeelding geeft de afmetingen van het tuigje aan. Dit is de minimale en de maximale omtrek van de verstelbare nek (A), de minimale en maximale omtrek van de verstelbare borst (B).

In de maattabel zie je de kleinste en grootste stand van de maat, waar je het tuigje naar kunt aanpassen bij de nek en borst. Houd rekening met een ruimte van 2 vingers aan de binnenkant van je meting op de punten A + B om uw maat te vinden.

Je hebt bijvoorbeeld jouw hond opgemeten en de afmetingen zijn:
A - 40cm
B - 54cm

De hond past binnen de maat S, maar dit is helemaal op het randje. Wij adviseren dan om een maat M te nemen.

Ras voorbeelden
Onze tuigjes worden door verschillende rassen gedragen. Houd er rekening mee dat dit slechts een richtlijn is en dat alle honden variëren afhankelijk van leeftijd en grootte. Zelfs als ze van hetzelfde ras zijn, dus meet altijd om de juiste maat voor jouw hond te vinden.

XS ⭢ Puppy Teckel, Maltees, Yorkie, Maltipoo, Poochon, Brussels Griffon, Cavachon, Shihtzu, Puppy Mops.

S ⭢ Teckel, Jack Russell, Bichon, Cockapoo, Yorkie, Cavapoo, Mops, West Highland White Terrier, Shiba Inu

⭢ Corgi, Cockapoo, Westipoo, Franse Bulldog, Mopshond, Border Terriër, Cavalier King Charles Spaniel.

⭢ Franse Bulldog, Staffordshire Bull Terrier, Engelse Bull Terrier, Border Collie, Mechelse herder, Engelse Bulldog, Cocker Spaniel, Americaanse Stafford, Labrador. 

Halsbanden

De maattabel geeft de minimale en maximale omtrek aan waaraan de halsbanden versteld kunnen worden. Laat met meten een ruimte van 2 vingers aan de binnenkant en gebruik deze om de maat in de maattabel te vinden.

Ras voorbeelden
Verschillende hondenrassen dragen onze halsbanden. Houd er rekening mee dat dit slechts een richtlijn is en dat alle honden variëren afhankelijk van leeftijd en grootte. Zelfs als ze van hetzelfde ras zijn, dus meet altijd om de juiste maat voor jouw hond te vinden.

XS ⭢ Teckel, Maltees, Maltipoo, Chihuahua, Toy Terriër, Italiaanse windhond.

⭢ Teckel, Cockapoo, Cavapoo, Westipoo, Jack Russell, Bichon, Mini Schnauzer, Poedel, Mopshond Puppy, Frenchie Puppy, West Highland White Terrier.

⭢ Franse Bulldog, Cocker Spaniel, Bordercollie, Mopshond, Beagle, Puggle, Shiba Inu.

⭢ Franse Bulldog, Duitse Herder, Golden Retriever, Labrador, Husky, Rottweiler, Engelse Bulldog, Labrador.